Katanpään linnakesaari

Katanpään linnakesaari

Katanpään sijainti oli pitkään strategisesti merkittävä, koska sieltä pystyttiin valvomaan kaikkia kolmea Saaristomeren halki kulkevaa rannikkoväylää. Katanpäätä käytettiin sotasatamana jo 1800-luvulla. Sittemmin rakennettu Katanpään linnake on pohjoisin osa tsaari Nikolai II:n 1910-luvulla rakennuttamaa Itämeren suurinta linnoitusketjua.

1980-luvun puolivälissä puolustusvoimat teki Katanpäässä mittavia vanhojen rakennusten kunnostustöitä. Linnoitukset on suojeltu muinaismuistolailla ja niillä on liikuttava varoen – sekä kävijän oman turvallisuuden että linnoituslaitteiden säilymisen vuoksi.

Vaikka Katanpäällä ei enää ole sotilaallista merkitystä, se on erityisesti veneilijöiden arvostama kulttuurihistoriallisesti. Saari on lomailijoiden suosima kohde, jossa käy vuosittain tuhansia vierailijoita. Katanpää on  Selkämeren kansallispuiston eteläisin käyntikohde.

Risteilyt kesäkaudella 2023 heinäkuussa Lootholmasta tiistaisin ja perjantaisin klo 11-17. Katso ajantasaiset tiedot merikauppa.isokari.fi sivuilta.

Katanpäähän tehdään myös tilausretkiä. Kustavista retkiä tekee Kustavin Charter.

Katso lisätietoja palveluntarjoajan kotisivuilta katanpää.fi