Kalastustavat

Kalastustavat

Jokamiehenoikeuksiin kuuluu kalastus onkimalla, pilkkimällä sekä litkaamalla. Muihin kalastustapoihin tarvitset asianmukaiset luvat pl. erityisryhmät.

Hauki: heittokalastus, vetouistelu
Hauki on Kustavissa yleisin saaliskala ahvenen ohella. Pienemmät hauet piileksivät kaislikkojen läheisyydessä, isommat syvemmässä vedessä. Koska hauki oleskelee eri vuodenaikoina eri paikoissa, alueen kalastusoppailta kannattaa kysellä vinkkejä.

Ahven: heittokalastus, pilkki, onki
Ahven on suosittu saalis syksymmällä ja talvella, kun ahvenparvet kerääntyvät penkkojen ja rinteiden reunoille. Kesällä ahventa saa onkimalla kaislikoiden reunoilta.

Kuha: heittokalastus, vetouistelu, pilkki
Kuha viihtyy vähän syvemmissä vesissä. Kesä- ja elokuussa se nousee iltaisin syömään pinnan tuntumaan, mistä sen voi napata esim. vetouistelemalla. Syksyisin kuhan jigikalastus on suosittu.

Meritaimen: heittokalastus, vetouistelu
Kalatalousalue istuttaa meritaimenta alueelle säännöllisesti. Meritaimen on kuitenkin vaikeampi löytää, koska se vaeltaa alueella paljon. Syksy on otollisinta aikaa meritaimenen kalastamiseen.

Siika: onki
Siikakalastus on viime vuosina noussut suosioon varsinkin keväisin. Jäiden lähdön jälkeen siian pohjaonginta kevään ensiauringossa on monelle oiva kalastuskesän aloitus. Keväisin siian saattaa löytää virtapaikoista ja puhdaspohjaisimmista kohdista.

Silakka: litkaus
Keväisin ja syksyisin silakka nappaa hyvin mm. Kivimaan laiturilta. Parven osuessa kohdalle voi saada hetkessä koko perheelle ruuan pöytään. Mikä onkaan parempaa, kuin tuore itse pyydetty silakka?

Muista kalastaa vain omaan tarpeeseesi.