Saariston Rengastie

Saariston Rengastie

Ainutlaatuinen, noin 250 kilometriä pitkä Saariston rengastie kiertää Turun saaristoa ja Saariston rengastien voi kulkea, niin autolla kuin polkupyörälläkin tai vaikka kävellenkin. Saaria yhdistää toisiinsa kymmenkunta siltaa ja kahdeksan lauttaa. Vuonna 2023 rengastie on kokonaisuudessa auki 12.5.-3.9.2023.

Ota Kustavi matkan alku- ja päätepisteeksi, pysähdy meillä vaikka useammaksi päiväksi ja ihastu paikallisiin nähtävyyksiin ja palveluihin. Myös Vartsalan saaren hyvät palvelut ovat vierailun arvoisia.

Autolla matkan tekee päivässä ja silloin lautoille on hyvä varata paikka. Polkupyörällä lautoille pääsee jonottamatta ja reitti taittuu kolmessa päivässä. Kustavissa on monipuolisia yöpymisvaihtoehtoja ja sesonkina on hyvä tehdä varaus etukäteen. Kokonaisuudessa reitti on käytössä kesäkaudella toukokuusta syyskuuhun. Muut yhteydet toimivat kesäkauden ulkopuolellakin, mutta lauttayhteys Iniön ja Houtskarin palvelee vain kesäkaudella. Iniön ja  Houtskarin välinen lauttayhteys on ainoa maksullinen linja rengastiellä.

Polkupyöriä on saatavissa vuokralle ainakin seuraavista pisteistä Kustavissa: Lootholma, Spauna ja Peterzens. Katso tarkempia vuokraustietoja palveluntarjoajan sivuilta carfield.fi.

Suunnittelussa on hyvä huomioida, että Taivassalon ja Velkuan välillä liikennöivä lautta ei kuljeta autoja. Taivassalon ja Velkuan välinen yhteys on maksullinen.

Elyn vesiliikenteen aikataulupalvelussa voit suunnitella oman retkiaikataulusi: Saariston rengasteiden reittiopas.

Paraisten kaupungin ylläpitämä rengastien facebook-sivusto.