Merikaisla Tuulessa Kirpputoripäivät

Kirpputoriviikonvaihde! 🌞 Merikaisla Tuulessa Pihakirppis ja punamultaisen ulkorakennuksen kirpputori järjestetään heinäkuun lopulla viikonvaihteen ajan: pe 29.7. klo 15-18 / la 30.7. klo 10 -16 / su 31.7. klo 12-14. Siskokirppis: Pihakirppiksen vierailijana on siskoni omilla kirppistavaroillaan. Ketrin kirppis: Pihassa myös peräkärryllinen ystävän kirppistavaraa. Extrana on Naisten Pankin -kirpputori, jolla kerätään varoja hyväntekeväisyyteen: "Naisten Pankki on vapaaehtoisten verkosto, jonka kerää varoja kehitysmaiden naisten toimeentulon parantamiseksi kestävän kehityksen periaattein. Varoilla tuetaan naisten ammatti- ja yrittäjäkoulutusta, työkalujen ja materiaalin hankintaa sekä naisten oikeuksien ja aseman parantamista." Säävaraus! Tule pihalle kävellen tai fillarilla. Autoilijat: jätä auto hirvipatsaalle (vastapäätä tietä) tilanpuutteen vuoksi. Maksu käteinen tai MobilePay. Uusia tavaroita tulee joka päivä kirppikselle. Koriste- ja käyttötavaraa, vintagea. Astioita. Poppanoita ja kankaita. Maalais- / saariston romantiikkaa. Kalaverkkoa ja heinäseivästikkaita. Huom! Kaikki Merikaislan tuotteet eivät tule Faceen, Naisten pankin tavarat näet vain tulemalla paikalle 😀

Vapaa pääsy

Eläkeliiton Kustavin yhdistys

Eläkeliiton Kustavin yhdistyksen lettukestit ja kuukausitapaaminen torstaina 4.8.2022 klo 12.00 Leirimajalla Takviikintie 66. Tarjolla mm. grillimakkaraa ja lettuja sekä kahvia. Mauno Juhani Kuusisto ja Jukka Siusluoto viihdyttävät meitä musiikilla. Hyvinvointikoordinaattori Markus Malmelin paikalla kertomassa yhdistyksen järjestämästä palvelusta liittyen digilaitteiden käyttöön. Sään salliessa pyritään olemaan ulkona.

Kesäyö Kirkkomaalla – Kustavi-kvartetin konsertti Kustavin kirkossa

Tervetuloa Kustavi-kvartetin Kesäyö Kirkkomaalla -konserttiin perjantaina 5.8.2022 klo 18 Kustavin kirkkoon! Viime kesän menestyksekäs Kesäyö Kirkkomaalla -konsertti saa jatkoa, kun se järjestetään toista kertaa klassisen musiikin sävellyskattauksella tunnelmallisessa Kustavin puukirkossa kahden viulun, sellon ja pianon voimin. Kustavi-kvartetti koostuu nuorista kustavilaistaustaisista ja -henkisistä ammattimuusikoista, joita ovat Elsi Goesch (viulu), Ruben Goesch (viulu), Oskari Pirttimaa (sello) sekä Kikko Siltanen (piano). Illan aikana kuullaan mm. harvinainen Sibeliuksen d-molli-kvartetto, Toivo Kuulan sekä Beethovenin sävellyksiä. Pe 5.8.2022 klo 18 Vapaa pääsy, käsiohjelma 5€ Kustavi-kvartetti: Elsi Goesch, viulu Ruben Goesch, viulu Oskari Pirttimaa, sello Kikko Siltanen, piano Oikein lämpimästi tervetuloa! Lisätiedot: kustavikvartetti@gmail.com

Kustavin Lohimarkkinat

Lions Club Kustavi järjestää tänä kesänä jo 43. Kustavin Lohimarkkinat. Tapahtuma järjestetään Kustavin Kivimaan koulun piha-alueella (Koulutie 4, 23360 Kustavi) lauantaina 6.8. klo 9-15.

Kuntalaistapaamiset

Kuntalaistapaamiset syksyllä 2022 Tiistaina 23.8.2022 klo 17 – 18.30 Kunnantalolla, keskustie 7. Keskiviikkona 24.8.2022 klo 17 – 18.30 Vuosnaisten Meriasemalla, Vuosnaistentie 616 Torstaina 25.8.2022 klo 17 – 18.30 Harjula, Kustavintie 5175 Kunnan viranhaltijoita paikalla kertomassa ajankohtaisista asioista sekä vastaamassa kuntalaisten kysymyksiin. Kahvitarjoilu Tervetuloa!

Isoluodon Taisto, purjehdustapahtuma

Suomen Sodan Isoluodon meritaistelun 30.8.1808 kunniaksi järjestetään perinneveneillä yleisöpurjehduksia sekä purjehduskilpailu. Tervatut limilautaiset isot ja pienet puuveneet olivat keskeisessä osassa kun Isoluodon ympärille ryhmittyivät ruotsalaiset ja venäläiset kanuunaveneet ja ketterät saaristopurret miehistöineen. Tutustumme veneisiin ja suoritamme purjehduksen Isoluodon taistelun muistomerkille. Veneiden pohjoismainen limilautainen rakennustapa on liitetty UNESCOn maailmanperintöluetteloon 14.12.2021. Päivä aloitetaan Peterzenin rannassa klo 11:00 yleisötapahtumana. Kilpailun kipparikokous on klo 13:30 ja startti klo 15:00. Tervetuloa! Kaljaasi OLGA tulee Parattulaan 27.8. Perinnepurjehduspäiväksi! OLGA toimii tapahtuman tukikohtana sekä perinnepäivässä, että purjehduskilpailussa ISOLUODON TAISTO! Olga kiinnittyy Parattulan vanhaan lossilaituriin perjantai-iltana 26.8. Lauantaina klo 11.00 alkaa Isoluodon taistelun historiaa mukaileva purjehdusretki joka päättyy OLGAan lohikeitolle ja virvokkeille. Varautukaa maksamaan keittonne ja juomanne. Ukissa "Puupaatei" tapahtumassa keitto maksoi 10 € sis. saaristolaisleivän ja veden. ISOLUODON TAISTO purjehduskilpailun kipparikokous klo 14.00 ja startti n. 14.50-15.00. Tämäkin OLGAlla. Kilpailijoiden lohikeitto ja palkintojen jako OLGAlla kaikkien veneiden saavuttua maaliin. Tilaisuuden järjestää Kustavin Talonpoikaispurjehtijat ry. Lisätietoja 0400 811636 Juha Erikkilä.

Vapaa pääsy

Kaljaasi OLGA Parattulassa 27.8.2022

Tervetuloa Kustavin Talonpoikaispurjehtijoiden perinnevenepäivää viettämään Parattulaan tulevana lauantaina klo 11.00 alkaen. Kaljaasi Olga, Suomen vanhin purjehtiva kaljaasi (rakennettu 1886), tulee Parattulan vanhaan lossirantaan Peterzeniltä 200 m. Isoluodon muistomerkiltä (siirretty kesällä Parattulan rantaan) lähdemme usealla perinneveneellä purjehdusretkelle ja palaamme samaan paikkaan kuulemaan 30.08.1808 käydystä Ruotsin ja Venäjän laivastojen Isoluodon meritaistelusta sekä kustavilaisten osuudesta siinä. Klo 15.00 starttaa purjehduskilpailu Isoluodon ympäri. Olgalla tarjolla lohikeittoa, saaristolaisleipää ja virvokkeita pientä maksua vastaan. Tervetuloa! YT Kustavin Talonpoikaispurjehtijat ry

Vapaa pääsy

Varsinais-Suomen museopäivä : kansallispukupiknik ja maalaisretromarkkinat

Kustavin saaristolaismuseo juhlistaa perinteistä Varsinais-Suomen museopäivää kansallispukupiknikin ja pihakirppiksen merkeissä, ja museoon on päivän ajan ilmainen sisäänpääsy! Piknikille voi halutessaan pukeutua kansallispukuun, Kustavin pukuun tai muuhun vanhan tyylin vaatteeseen. Tarjolla on kahvia ja pullaa, mutta omia eväitä saa myös ottaa mukaan. Pihakirppikselle eli maalaisretromarkkinoille ovat kaikki tervetulleita myymään tai ostamaan vanhoja aarteita. Oma myyntipöytä tai viltti on hyvä ottaa mukaan.

Eläkeliiton Kustavin yhdistys

Eläkeliiton Kustavin yhdistys kuukausitapaamisen paikka on vaihtunut. Tapaaminen on Kustavi-salissa torstaina 1.9.2022 klo 12.00. Vs.kunnanjohtaja Rauno Peltola vierailee ja Anja järjestää ajanvietettä.

Lukupiiri: Volter Kilven Alastalon salissa

Lukupiirissä luetaan Alastalon salissa- kirja syksyn, talven ja kevään aikana. Ennen joulua kokoonnutaan 5.9., 3.10., 31.10. ja 28.11. Lukupiiriin voivat osallistua sekä kirjan lukeneet että lukemattomat. Kirjan saa tarvittaessa lainaksi kirjastosta. Tervetuloa mukaan keskustelemaan, kahvitarjoilun kera. Käsityön voi myös ottaa mukaan!

Pro Homekoirat HAJUTYÖSKENTELY -LUENTO

Kaikille avoin, maksuton HAJUTYÖSKENTELY -LUENTO keskiviikkona 7.9. klo 18 Kustavin kunnan Leirimajalla, Takviikintie 66. Ohjelmaan kuuluu noin tunnin luento etsintä-, ja hajutyöskentelystä koiran kanssa. Luennolla käydään läpi koiran koulutukseen liittyviä teemoja, kuten etsintämotivaatio, hajuerottelu, ilmaisu ja oikeanlainen palkkaus (naksuttimella). Luennolle osallistutaan ilman koiria. Tilaisuudessa kahvitarjoilu, jonka takia mielellään ilmoittautuminen puh. 040 5897 149/Kirsti. Luennon ja kahvin jälkeen alkaa Saariston koirakamut ry:n SÄÄNTÖMÄÄRÄINEN VUOSIKOKOUS jäsenille. Tilaisuudessa on mahdollisuus liittyä jäseneksi ja osallistua kokoukseen. Tämänhetkinen jäsenmaksumme on 15 euroa/jäsen ja 5 euroa/perhejäsen vuodessa. TERVETULOA! Saariston koirakamut ry

Kaikille avoin HAJUTYÖSKENTELY -LUENTO (Pro homekoirat)

Maksuton, kaikille avoin hajutyöskentely -luento keskiviikkona 7.9. klo 18 Kustavin kunnan Leirimajalla, Takviikintie 66. Ohjelmaan kuuluu noin tunnin luento etsintä,- ja hajutyöskentelystä koiran kanssa. Luennolla käydään läpi koiran koulutukseen liittyviä teemoja, kuten etsintämotivaatio, hajuerottelu, ilmaisu ja oikeanlainen palkkaus (naksuttimella). Luennolle osallistutaan ILMAN KOIRIA! KAHVITARJOILU, jonka takia mielellään ilmoittautuminen puh. 040 5897 149/Kirsti. Luennon ja kahvin jälkeen Saariston koirakamut ry:n sääntämääräinen VUOSIKOKOUS jäsenille. Tilaisuudessa voi liittyä jäseneksi. Jäsenmaksumme tällä hetkellä on 15 euroa/jäsen ja 5 euroa/perhejäsen. TERVETULOA MUKAAN! Saariston koirakamut ry

Iltaperhekahvila

Kustavissa järjestetään syksyllä kolme pop-up perhekahvilaa. Ensimmäinen on 14.9. ja silloin leikitään leikkivarjolla, rytmirinkulalla ja hernepusseilla :)! Perhekahvilat ovat avoimia kohtaamispaikkoja, joihin vanhemmat ovat tervetulleita lastensa kanssa. Kahviloissa jutellaan, leikitään tai askarrellaan lasten kanssa. Toiminta on maksutonta, eikä vaadi ennakkoilmoittautumista. Syksyn kahviloissa on tarjolla keittoruokailu!